Janet Yellen verandert de toon van cryptocurrency-activa
cryptocoin verbetering

Janet Yellen verandert de toon van cryptocurrency-activa

De genomineerde voor de minister van Financiën van Joe Biden zei dat Bitcoin en andere cryptocurrencies potentiële voordelen bieden.

 

Foto: Bilal Jafar

Janet Yellen, de voormalige voorzitter van de Federal Reserve en Joe Biden’s genomineerde voor de Amerikaanse minister van Financiën, veranderde haar standpunt over cryptocurrencies en zei dat Bitcoin en andere cryptocurrency-activa het potentieel hebben om wereldwijde transacties te verbeteren.

 

Volgens haar laatste opmerkingen, gepubliceerd door de Senaatscommissie voor Financiën, kunnen digitale valuta de efficiëntie van het financiële systeem verbeteren. Yellen is van plan het gebruik van cryptocurrency-activa voor legitieme activiteiten aan te moedigen.

 

De recente opmerkingen van de voormalige voorzitter van de Federal Reserve kwamen als een verrassing toen ze kritiek had op Bitcoin en digitale valuta vanwege mogelijke betrokkenheid bij het witwassen van geld en terrorismefinanciering in het verleden. Eerder deze maand zei Yellen dat cryptocurrencies worden gebruikt bij illegale activiteiten. crypto nieuws vandaag online te vinden.

 

“Bitcoin en andere digitale en cryptocurrencies zorgen voor financiële transacties over de hele wereld. Zoals vele technologische ontwikkelingen biedt dit potentiële voordelen voor de VS en onze bondgenoten. Ik denk dat het belangrijk is dat we rekening houden met de voordelen van cryptocurrencies en andere digitale activa, en het potentieel dat ze hebben om de efficiëntie van het financiële systeem te verbeteren, ”zei ze.

 

 

Risico’s voor cryptovaluta

Naast de mogelijke voordelen van digitale valuta, wees Yellen op de risico’s die gepaard gaan met cryptotransacties. Ze zei dat het illegale gebruik van cryptocurrencies kan leiden tot bezorgdheid over de nationale veiligheid voor de VS. Yellen streeft ernaar om nauw samen te werken met de regelgevende autoriteiten in het land om een ​​effectief regelgevingskader voor Bitcoin en andere crypto-activa op te stellen.

 

“We weten dat cryptocurrencies kunnen worden gebruikt om terrorisme te financieren, het witwassen van geld te vergemakkelijken en kwaadaardige activiteiten te ondersteunen die de nationale veiligheidsbelangen van de VS en de integriteit van de Amerikaanse en internationale financiële systemen bedreigen. Ik denk dat we goed moeten kijken hoe we het gebruik ervan voor legitieme activiteiten kunnen aanmoedigen en het gebruik ervan voor kwaadaardige en illegale activiteiten kunnen beperken ”, zei de kandidaat-minister van Financiën in haar officiële opmerkingen. beste cryptocurrency app tips online te vinden.

 

De recente opmerkingen van Yellen kwamen nadat de Amerikaanse president Joe Biden opdracht had gegeven om alle federale regelgevingsprocessen te bevriezen, inclusief voorgestelde cryptocurrency KYC-regels.