Riot Blockchain zet optimalisatie van mijnbouwactiviteiten voort met overgang naar Coinmint en kondigt productie van mei 2020 aan
Bitcoin minen

Riot Blockchain zet optimalisatie van mijnbouwactiviteiten voort met overgang naar Coinmint en kondigt productie van mei 2020 aan

Bedrijf verplaatst 4.000 Bitmain S17 Pro-mijnwerkers naar Massena, New York als onderdeel van voortdurende inspanningen om de productiekosten van bitcoin te verlagen en de mijnproductie te verhogen

Een van de weinige Nasdaq-genoteerde cryptocurrency-mijnbouwbedrijven in de Verenigde Staten kondigt voortdurende verbeteringen en optimalisatie van zijn bitcoin (“BTC”) -productie aan, via de verhuizing van zijn 4.000 Bitmain S17 Pro-mijnwerkers van Oklahoma City naar Coinmint, LLC’s (“Coinmint”) -faciliteit in Massena, New York. Het bedrijf kondigt ook bedrijfsupdates en de BTC-productie-update voor de maand mei 2020 aan.

BTC Mining Optimization

Zoals eerder bekendgemaakt op 14 april 2020, sloot Riot een colocatieovereenkomst met Coinmint. De overgang naar Coinmint is een belangrijk onderdeel van Riot’s focus om de productiekostenefficiëntie en mijnproductie te verbeteren. De energieprijzen en hostingregeling van Coinmint zullen naar verwachting de directe kosten van de BTC-productie aanzienlijk verlagen in vergelijking met de operatie van Riot in Oklahoma City, terwijl ook de uptime van de mijnbouw aanzienlijk zal toenemen. Bovendien heeft Riot nu een duidelijk pad voorwaarts om zijn totale hashcapaciteit verder uit te breiden.

In mei en begin juni 2020 heeft Riot 4.000 Bitmain S17 Pros met succes verplaatst naar Massena, New York. Tot op heden is 75% van de mijnwerkers ingezet en wordt verwacht dat alle mijnwerkers tegen 15 juni 2020 volledig zullen zijn ingezet. Het huurcontract voor de faciliteit in Oklahoma loopt af op 30 juni 2020, waarna het bedrijf van plan is de faciliteit in Oklahoma te hebben verlaten.

Ashton Soniat, CEO van Coinmint, verklaarde: “Als de grootste mijnbouwfaciliteit voor cryptocurrency in Noord-Amerika is Coinmint ontworpen om te voldoen aan de behoeften van mijnbouwpartners van Riot’s kaliber. We hebben hard gewerkt om de beste mijnbouwdiensten te leveren tegen de laagste kosten institutionele BTC-mijnwerkers. Deze samenwerking stelt onze klanten in staat onze faciliteiten verder uit te breiden en gebruik te maken van de goedkope basis van Coinmint om de algemene marges voor alle partijen te verbeteren. “

Bedrijfsupdates en productie-update van mei 2020

Op 11 mei 2020 vond de BTC-halvering (“halvering”) plaats, een gebeurtenis die de snelheid waarmee nieuwe BTC worden toegekend (gecreëerd) halveert. De halvering verlaagde elke blokbeloning van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. De halvering heeft gevolgen voor zowel de productie als het toekomstige aanbod van BTC. Historisch gezien is de waarde van BTC na halvering in de loop van de tijd toegenomen. De mogelijke langetermijneffecten van de halvering zijn echter niet bekend.

Gezien de lage operationele efficiëntie als gevolg van de halvering, werden alle resterende eerdere generatie Bitmain S9-mijnwerkers van het bedrijf offline gehaald en sindsdien verkocht. Riot exploiteert nu ongeveer 4.000 Bitmain S17 Pro’s met een totale hash-capaciteit van 248 Petahash per seconde (“PH / s”).

Op 3 juni 2020 kondigde Riot een verhoging van 129% aan van zijn toekomstige totale operationele hash-snelheid tot 567 PH / s via de aankoop van een extra 3.040 Bitmain S19 Pros. Riot verwacht gefaseerde levering over vier tot vijf maanden, te beginnen met de eerste 1.000 mijnwerkers die in juli aankomen. Zodra de extra 3.040 Bitmain S19 Pro-mijnwerkers zijn ontvangen en ingezet, schat Riot dat zijn vloot van 7.040 mijnwerkers van de volgende generatie een totale hashkrachtcapaciteit van ongeveer 567 PH / s zal produceren, wat een stijging van 129% betekent ten opzichte van de huidige hash-snelheid van het bedrijf.

Deze recente mijnaankopen zijn gefinancierd met beschikbaar werkkapitaal. Riot blijft geen langlopende schulden aanhouden.

In mei 2020 produceerde het bedrijf 71 nieuw gewonnen BTC met zijn ongeveer 4.000 Bitmain S17 Pro’s. In vergelijking met de vorige maand werd de BTC-productie van het bedrijf beïnvloed door de halvering op 11 mei 2020 en door de stilstand die nodig was om de mijnvloot van Riot te vervoeren naar de efficiëntere mijnbouwfaciliteit van Coinmint in Massena, New York.

Strategische kansen: Riot schakelde begin 2020 XMS Capital Partners in om de onderneming te helpen bij het evalueren van haar strategische groeimogelijkheden. XMS introduceerde Riot bij Coinmint en blijft het bedrijf adviseren over potentiële strategische kansen en transacties in aan bitcoin mining gerelateerde operaties. Ethereum verwachting is ook hoog.

Over Coinmint, LLC

Coinmint exploiteert een datacenter voor digitale valuta in een voormalige Alcoa Aluminium-smelterij in Massena, New York. De transformatorcapaciteit van 435 MW in het Massena-complex is driemaal groter dan alle andere bekende datacenters voor digitale valuta in Noord-Amerika. De faciliteit is operationeel sinds mei 2018. Gezien de overvloed aan waterkracht- en windproductie in het gebied, de ervaring van het managementteam op de groothandelsmarkten voor elektriciteit en de grote capaciteit, heeft Coinmint een materieel elektrisch economisch voordeel. Overzicht crypto is daarom goed bij te houden.